Den årlige lyserøde kajakfest i Kano- og Kajakklubben Nord

Siden 2009 er Furesøen hvert år i starten af oktober – nærmere betegnet på Lyserød Lørdag – blevet badet i lyserødt, når Kano- og Kajakklubben Nord har afholdt deres kvindekajakløb til fordel for brystkræftsagen. Det er også blevet fast tradition at søsterklubben i Gudenaa trækker i lyserødt, og lyser op på vandet med flot pyntede kajakker – alt sammen for at bakke op om brystkræftsagen.

Da initiativet startede i 2009, var det et ønske at støtte op om brystkræftsagen og få flere kvinder til at deltage i kajakløb. 

”-Vi ville gerne støtte brystkræftsagen, og samtidig havde vi en udfordring med at få kvinder til at deltage i kajakløb. Derfor tog vi udgangspunkt i det, vi er gode til - nemlig kajakløb - og kombinerede det med indsamling til den gode sag,” lyder det fra den tidligere formand i Kano- og Kajakklubben Nord, Peter Engel. 

Og det må man sige er blevet en succes! Og en lyserød én af slagsen. Siden det første løb i 2009 er der blevet samlet over 300.000 kr. ind til Støt Brysterne kampagnen gennem Lyserød Lørdag. Det store beløb er indsamlet sammen med søsterklubben i Randers, Kano- og Kajakklubben Gudenaa, som også afholder Lyserød Lørdag. Ud over overskud fra tilmeldingsgebyret, indsamles der penge via salg af T-shirt, og dagens overskud i klubbens café, går også til den gode sag. 

En lyserød dag for en vigtig sag

Kajakløbet er en festlig dag kun for kvinder, hvor alle niveauer kan deltage. Og mange ser da også frem til lige præcis denne dag, hvor kvinder på tværs af niveau og kondital mødes for at dyste og hygge i lyserøde farver til fordel for en god sag. 

Ud over de to hovedformål – brystkræftsagen og kvindelig deltagelse i kajakløb – er det også vigtigt for klubben, at alle har en rigtig god dag. Derfor er der ud over selve løbet en række andre aktiviteter på Lyserød Lørdag. I caféen sælges bl.a. den fantastiske Støt Brysterne-kage, som klubben hvert år køber hos det lokale bageri, og hvor alt overskud fra salg går til Støt Brysterne. Der er også lodtrækning om lækre sponserede præmier på startnummeret, samt en flot præmie til den bedst udklædte roer. 

”Det er altid en dag, som både deltagere og hjælpere glæder sig til, og arrangementet er blevet så populært, at der er mange, der vender tilbage år efter år. Samtidig synes jeg, at det er en god måde at forene sport og indsamling til kræftsagen,” slutter formanden for Kano-og Kajakklubben Nord, Susanne Derby Hansen. 

Ud over at samle ind til Støt Brysterne på Lyserød Lørdag har klubben som noget nyt valgt at arrangere et særligt kajakløb for mænd ”Støt kuglerne”, hvor der samles ind til mænd og kræft.

Klubben tilbyder også, i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning, gratis kajak for kræftramte og tidligere kræftpatienter. Yderligere information findes på Kano- og Kajakklubben Nords egen hjemmeside: www.kkkn.dk