Aarup maler byen lyserød – hele vejen rundt

”Hvordan kan vi gøre noget ekstra for vores by?”

Det spørgsmål fyldte rummet til et handelsstandsmøde i Aarup for 7 år siden. Snakken gik, idéer blev luftet. Bestyrelsesmedlemmerne blev enige om, at Lyserød Lørdag var et godt bud på en fællesskabsgivende aktivitet, der gavnede byens borgere og erhvervsliv. Samtidig kunne de gøre en forskel for den vigtige brystkræftsag. Hvert år siden da har Lyserød Lørdag vokset sig større og større i den lille by. Og de har aldrig set sig tilbage.

- Det startede med bare at omfatte lørdagen, men da vi opdagede den store tilslutning, bredte vi det mere og mere ud til resten af uge 40, fortæller Maibritt Nielsen, bestyrelsesmedlem i Aarup Handelsstandsforening, og fortsætter: 

- Vi vil gerne vise, at selv en lille by som vores kan nå rigtig langt, når vi står sammen. Det viser byens beboere, at vi skal støtte vores butikker og den gode sag.

Aarup samles i lyserød

Hele uge 40 varmer Aarup op til Lyserød Lørdag. Der sættes annoncer i lokalavisen, kirken afholder aftenkoncerter, og byens lokale Facebook-gruppe emmer af lyserød stemning. Maibritt fortæller, at når det endelig bliver dagen for Lyserød Lørdag, vrimler det med mennesker i Aarups gader. Og når man hører hende fortælle om programmet for Lyserød Lørdag 2022, forstår man godt hvorfor. 

Allerede fra morgenstunden samles borgerne i hjertet af Aarup, når byens borgmester klipper den lyserøde snor og åbner for dagens festligheder.

Formiddagen og eftermiddagen tilbringes i gågaden, som er dedikeret til samvær, hygge og lyserøde indsamlingsaktiviteter. Spejderne sælger lune pandekager, sportsforeningen serverer varm kakao. Der er ansigtsmaling, tegnekonkurrence og teaterunderholdning. Løbeklubben arrangerer stafet. Over alt stiller frivillige op med stande, boder og aktiviteter. De lokale butikker beklæder deres facader med pynt, lyserøde løbere og skarpe tilbud. Folk stimler til gågaden fra nær og fjern for at hygge sig i den gode sags tjeneste. 

Senere inviterer byens hotel på eftermiddagskaffe og kagebord sponsoreret af den lokale bager. Og når aftentimerne banker på, inviteres byens kvindelige beboere til damearrangement. Der er bobler, tapas og underholdning. Borgmesteren står i spidsen for aftenens auktion, hvor kvinderne kan byde på præmiegaver sponsoreret af byens erhvervsliv. Brystkræftsagen er i fokus. Stemningen er i top.

Lyder det ikke som en dag, du har lyst til at deltage i?

Billede: Annonce for Aarups Lyserød Lørdag-aktiviteter 2022

- Folk er så bevidste om, at det er vigtigt at komme og bidrage. Alle kender alle. Det giver virkelig god energi, at byen står sammen hele vejen rundt.

Maibritt Nielsen, bestyrelsesmedlem i Aarup Handelsstandsforening

Din by kan også samles i lyserød

Vil I også skabe sammenhold og støtte Lyserød Lørdag i jeres by? Så har Maibritt et par gode råd til jer. Det kan nemlig gøres nemt.

Start i det små og sænk forventningerne til jeres arrangement! Det behøver ikke omfavne hele byen eller være stort og vildt. Bare sæt i gang, og lad det sprede sig som ringe i vandet. Man kan altid videreudvikle år efter år, siger Maibritt og tilføjer: 

- I Aarup er vi fire tovholdere fra forskellige butikker rundt i byen. Det fungerer rigtig godt for os. Så mødes vi og hygger med det og uddelegerer opgaver. Nøglen til det hele er lang planlægning, kort udførsel! Vi planlægger og koordinerer i rigtig god tid, så når vi rammer dagen, er vi klar og ved, hvem der gør hvad. 

Aarup er en lille by med stor iver. Her bor masser af ildsjæle, som er med til at gøre en forskel. Erhvervslivet, borgmesteren, kirken, foreningslivet, frivillige. Alle bakker op. I Aarup går engagementet hele vejen rundt.

Hvis du tror på, at der er et par ildsjæle løs i din by, så gå sammen og gør en forskel for jeres by og for brystkræftsagen ♥

Af Annika Munch Pedersen - Foto: Privatfotos

Bliv inspireret af Aarup Handelstandsforening

Se videoen, hør Bettina og bliv inspireret af Aarup Handelstandsforening.